Noord-Holland Noord Gezond

Inspiratie

Webinar Stoppen met roken: praktisch advies voor zorgverleners op 19 september

Ongeveer 3 miljoen volwassenen in Nederland roken. Veel rokers zijn helemaal niet tevreden met hun tabaksverslaving. Zij zijn kandidaat-stoppers: met een klein duwtje in de rug, kunnen zij een ex-roker worden. Als zorgverlener of gezondheidswerker heb je continu invloed op het gedrag van je patiënt/cliënt. In het kader van Stoptober organiseert GGD Hollands Noorden op dinsdag 19 september het webinar Stoppen met Roken: Praktisch advies voor zorgverleners. Eén van de auteurs van het door het Trimbos-instituut gepubliceerde boek ‘In elke roker zit een stopper’, Sylvia Heddema, deelt in dit webinar tips en tools over het geven van stopadvies. Aan het eind van het webinar ontvang je het boek cadeau!

Voor wie

Dit webinar is geschikt voor alle zorgverleners in Noord-Holland Noord die te maken hebben met rokende cliënten/patiënten. Of je nu huisarts, verpleegkundige, kraamverzorgende, apothekersassistent, leefstijlcoach of medisch specialist bent; iedereen die zorg verleent of anderszins gezondheid bevordert in regio Noord-Holland Noord is van harte welkom om aan te sluiten!

Wanneer

Dinsdag 19 september om 16:00. We organiseren het webinar via Zoom.

Doel van het webinar

Het doel van dit webinar is zorgverleners in Noord-Holland Noord voorzien van tools om – bijvoorbeeld in aanloop naar Stoptober – patiënten/cliënten te begeleiden naar een rookvrij leven. Tijdens het webinar komen ook veel gespreksopeners uit de kaartenset Roken Besproken aan bod.  Vragen die worden behandeld zijn:

  • Hoe geef je een stopadvies?
  • Wat gebeurt er als je dat niet doet?
  • Wat is een goed moment om het roken te bespreken?
  • Hoe blijf je in gesprek hierover?

Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen!

Een boek cadeau!

Alle informatie nog eens op je gemak nalezen? Dat kan! Het Trimbos-instituut geeft alle deelnemers van het webinar het boek ‘In elke roker zit een stopper’ cadeau. Elke deelnemer ontvangt na afloop van het webinar een link om twee boeken gratis te bestellen. Eén voor jezelf en één om weg te geven aan een collega!

Aanmelden

Meld je aan via deze link

Deel dit bericht