Noord-Holland Noord Gezond heeft thema’s gekozen om onze ambities te bereiken en thema’s die directe aandacht vragen in onze provincie. De thema’s bestaan uit:
Zorgen voor ouderen en hen actief en gezond houden doen we liefst in de thuissituatie, met aandacht voor het netwerk om de oudere heen.
Wij willen dat onze jeugd zo gezond mogelijk opgroeit en kansongelijkheid wordt gereduceerd.
Gezonde leefstijl & omgeving gaat over het bevorderen van een leefwereld die de gezondheid stimuleert.
Zonder professionals geen goede zorg. Wij willen Noord-Holland Noord een aantrekkelijke regio maken voor zorgpersoneel.
We organiseren onze zorg dichtbij en op de juiste plek.
Iedereen krijgt de kans om mee te doen. Beperkingen, psychische kwetsbaarheid of financiële middelen staan dit niet in de weg.
Gezond Opgroeien is gericht op kinderen en jongeren om hen de kans te geven om gezond op te groeien. Ieder kind recht heeft op gezondheid en gelijke kansen.
Met een gezonde leefstijl kunnen we de gezondheid flink bevorderen. Maar daarvoor is het wel belangrijk dat we een leefomgeving scheppen die uitnodigt tot het maken van gezonde keuzes en dat mensen weten wat gezonde keuzes zijn.
Fysieke, psychische, woonproblemen en de daaruit voortkomende financiële uitdagingen hebben ongemerkt een grote impact op de algehele gezondheid.
De bevolking in Noord-Holland Noord vergrijst, terwijl het aantal zorgverleners afneemt. Dat vraagt om alternatieve maatregelen en het anders organiseren van onze zorg.
Voor het verlenen van goede, passende zorg, zijn onze zorgverleners van groot belang. Zeker gezien de toenemende de vergrijzing en de afname van mantelzorgers in de komende jaren. Daarom wil Noord-Holland Noord Gezond deze regio een aantrekkelijke regio maken voor zorgprofessionals, zodat de beschikbaarheid van zorg gewaarborgd blijft.
Hoe organiseren we spoedzorg op een effectieve en efficiënte manier in Noord-Holland Noord? Dat doen we bijvoorbeeld door goed samen te werken tussen de eerste- en tweedelijn.
40.000 kwetsbare ouderen. Ruim 500.000 mensen met minimaal één chronische aandoening: het inrichten van de zorg die morgen nodig is, vraagt om een flinke omslag. Zowel in de werkwijze binnen zorgorganisaties, het samenwerken in de zorgketen en het leven van mensen die zorg nodig hebben. Regioplatform Noord-Holland levert een bijdrage aan die omslag.
De druk op de zorg neemt komende jaren fors toe, terwijl de hoeveelheid zorgpersoneel juist zal afnemen. Daarom is samenwerking in de keten des te belangrijker.