Noord-Holland Noord Gezond

Inspiratie

Bureauklapper JGZ om met Positieve Gezondheid te werken in de spreekkamer en het consultatiebureau

Voor Jeugdzorg/ Jeugdgezondheidszorg (GGD Hollands Noorden) in Noord-Holland Noord is een bureauklapper Positieve Gezondheid ontwikkeld. Deze bureauklapper kan in de spreekkamer en op het consultatiebureau worden gebruikt, als handvat voor professionals om te werken volgens de principes van Positieve Gezondheid.

De bureauklapper helpt zorgverleners bij het voeren van het andere gesprek. Met behulp van het regenboodpad kan men starten met de vraag: ‘Hoe is het met jou?’, ‘Welke kleur geef jij vandaag?’ en ‘Waar loop jij op deze weg?’

De voorzijde van de klapper staat naar de cliënt toegedraaid. Op de andere kant van de klapper – die voor de zorgverlener zichtbaar is – staan helpende vragen om het gesprek te starten en te voeren. Het gaat om open vragen. 

Verderop kan de zorgverlener het kind vragen waarover het kind graag met de zorgverlener zou willen praten. Aan de hand van deze keuze vervolgt de zorgverlener het gesprek met de pagina met dit onderwerp. Zo geeft de klapper zorgverleners handvatten om een ander gesprek te voeren met kinderen. 

Deel dit bericht